MEVALARNI PISHGANLIK DARAJASINI ANIQLASH USULLARI
Keywords:
Etilish, Pishish, Olma, Penetrometr, Refraktomert, Mevaning rangi, Nav., Созревание, Созревание, Яблоко, Пенетрометр, Рефрактометр, Цвет плодов, Сорт, Ripening, Ripening, Apple, Penetrometer, Refractometer, Fruit color, Variety.Abstract
Meva terish vaqtlarini aniqlashdan oldin quyidagi ikki so’z, «ETILISH» va «PISHISH» o’rtasidagi farqni yaxshilab tushunib olishimiz kerak:
- Yetilish deganda mevaning mahlum bir holatgacha rivojlanishi va shu holatda terib olinsa, vaqt o’tishi bilan turib pishishi tushuniladi.
- Pishish deganda esa mevaga tahm kirib yeyishga yaroqli holatga yetishi tushuniladi.
Biz tajriba uchun mevalar orasidan olmani tanlab oldik . Bunga sabab mamlakatimiz hududida ko’p yetishtiriladigan mevalardan biri sanaladi. Odatda olma mevasining terish vaqtini aniqlashning sakkiz (8) usuli mavjud.
Прежде чем определить сроки сбора фруктов, нам необходимо понять разницу между следующими двумя словами «СОЗРЕВАНИЕ» и «СОЗРЕВАНИЕ»:
- Созревание означает развитие плода до определенного состояния, и если его собирать в этом состоянии, он со временем созревает.
- Созревание означает, что плод достиг состояния, пригодного для употребления в пищу.
Среди фруктов для эксперимента мы выбрали яблоко. Благодаря этому он считается одним из самых культивируемых фруктов на территории нашей страны. Обычно существует восемь (8) способов определить, когда собирать яблоки.
Before determining the timing of fruit picking, we need to understand the difference between the following two words, "RIPING" and "RIPING":
- Ripening means the development of the fruit to a certain state, and if it is picked in this state, it ripens over time.
- Ripening means that the fruit has reached a state suitable for eating.
We chose an apple from among the fruits for the experiment.
Because of this, it is considered one of the most cultivated fruits in the territory of our country. There are generally eight (8) ways to determine when to pick apples.